El Gran Capital | Qui va matar dos policies de la Generalitat el 19 de juliol de 1936?
978
post-template-default,single,single-post,postid-978,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Qui va matar dos policies de la Generalitat el 19 de juliol de 1936?

Qui va matar dos policies de la Generalitat el 19 de juliol de 1936?

El 19 de juliol del 1936, al centre de la plaça Catalunya de Barcelona, dos membres del Cos d’Investigació i Vigilància de la Generalitat de Catalunya van ser abatuts per trets al cap. 81 anys després, la ‘Directa’ revela la identitat de l’assassí.

El fotògraf Agustí Centelles va passar la nit del dissabte 18 de juliol de 1936 sense dormir. A les set del matí armat d’una càmera Leica va començar un itinerari entre les barricades, els cavalls desventrats per les bombes, els ferits, els franctiradors, els sindicalistes i els Guàrdies i comandaments del Cos de Seguretat i Assalt. Va poder fotografiar a Francisco Ascaso minuts abans de ser abatut, i d’aquest periple va arribar a la plaça de Catalunya per fotografiar un vehicle al centre de la plaça i dos cadàvers. També va fotografiar altres cadàvers entorn de la plaça i, finalment, la rendició dels comandaments militars a la porta de l’Hotel Colón, on ara hi ha la botiga d’Apple. Per veure l’article sencer clica al següent enllaç.

https://directa.cat/qui-va-matar-dos-policies-de-generalitat-19-de-juliol-de-1936

Fotografia d’Agustí Centelles (1909-1985) al centre de la plaça Catalunya de Barcelona. Va ser portada a la revista francesa ‘L’Illustration’

No Comments

Post A Comment

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies